Aannemers bedrijf Wiela BV

Fundering uitbreiden – Het uitbreiden van de woning

Je huis uitbreiden met een fundering is een ideale optie om zo meer woonoppervlakte te creëren. Zo kan er een nieuwe keuken worden geplaatst of een extra kamer wat er een zithoek kan worden gemaakt.

Ik wil een aanbouw, maar welke fundering is het beste?

Tijdens een aanbouw wordt de aannemer / constructeur betrokken in een proces. Er wordt dan bepaalt wat voor soort fundering er nodig is. De plaats en de grondsamenstelling van het huidige pand in uiteraard leidend. Elke ondergrond heeft zo zijn eigen eigen weerstand. Klei heeft een andere weerstand dan zand. Dit wordt gemeten en dan is er afleesbaar waar de draagkrachtige grondlaag zich uiteindelijk bevindt. Als dit is gemeten kan er worden bepaald hoe diep de nieuwe fundering kan zijn.

Fundering uitbreiden – hoe gaan wij te werk?

Je hebt verschillende funderingen. Dit kan bestaan uit fundering op staal of op palen.

Bij een fundering op palen is de bouwvoorbereiding een stuk groter. Hierbij zijn er veel meer soorten materialen nodig. Stel je wilt dit aan het achterzijde van het huis krijgen, kan dit heel erg lastig zijn om alle materialen te verplaatsen.  Hierin kunnen we u adviseren.

Als er wordt gekozen vaan een fundering op staal wordt er beton gegoten in een bekisting, dit ligt direct op een zandlaag. Deze fundering is minder diep dan een funding op palen.

Fundering uitbreiden – ik zoek hulp!

Wij kunnen u helpen met het uitbreiden van uw fundering om zo extra ruimte te creëren. Wij kunnen u hierin adviseren en u helpen om zo extra ruimte te creëren.

 

In de praktijk

Onderstaand heeft deze woning aan de achterzijde circa 30 m2 vergroot ten behoeve van een nieuwe keuken en een atelier.

 

Bel mij terug verzoek