Aannemers bedrijf Wiela BV

Woning verbouwen

Uw woning verbouwen? Waarmee moet u rekening houden?

woning verbouwen
Een woning verbouwen is een klus die zich meestal inpandig afspeelt. Het gebeurt in de meeste gevallen met oudere bestaande woningen die niet meer aan de eisen van huidige woningeigenaren voldoen. Denk hierbij aan verouderde badkamers en keuken, geen cv installatie, slechte isolatie (enkel glas), rot hout, te kleine kamers enz.

Met een woning verbouwen is het soms ook het geval dat de huidige indeling van een pand niet voldoet aan de eisen van een woningeigenaar, ook dan kan het noodzakelijk zijn de woning te verbouwen.
Extra wanden plaatsen, keuken laten opknappen, of juist wanden weghalen, alles is uiteraard mogelijk.

 

Opknappen woning wat zijn de mogelijkheden?

Als u uw woning wilt gaan opknappen zijn er tal van mogelijkheden die u kunt uitvoeren. Hieronder geven wij u een klein overzicht:

  • Vloer eruit halen en nieuwe leggen
  • Compleet nieuwe cv installatie aanleggen
  • Vernieuwde waterleidingen en afvoeren leggen
  • Nieuwe indeling van ruimtes in een woning
  • Badkamers opnieuw indelen en aankleden
  • Totaal isoleren van een woning
  • Woonkamer en keuken samenvoegen
  • Muurbekleding vervangen
  • Funderingsherstel
  • Kozijnen vervangen

Woning verbouwen vergunning

Wanneer u inpandig uw woning gaat verbouwen of laat renoveren is het meestal niet nodig om een vergunning aan te vragen. Voor een verbouwing die de omgeving direct beïnvloedt is meestal wel een vergunning voor nodig.
Bij verbouwingen die direct invloed hebben op de omgeving moet u denken aan: dakopbouwen, uitbouwen aan de voor- of zijkant of uitbouwen aan de achterkant dieper dan 2.5 meter.
Wanneer u niet goed weet hoe u een vergunning moet aanvragen kunt u onze hulp inschakelen. Wij hebben ervaring met aanvragen van vergunningen voor een woning verbouwen.

Zelf gaan verbouwen? Of toch niet?

Natuurlijk als u zelf wilt gaan verbouwen zal dit op de kosten gaan schelen. Maar is het wel verstandig dat u hier aan begint?
Vaak als mensen zelf hier zelf aan gaan beginnen komen ze hier wel op terug en valt het verbouwen vaak vies tegen. Niet alleen is het tijdrovend maar ook de stress en het zwaar lichamelijk werk vallen vaak niet mee. Ook zult u verstand moeten hebben van het verbouwen van uw woning en het geen wat u wilt gaan verbouwen. Heeft u dit niet dan is het echt beter een erkend bouwbedrijf in te schakelen om u op weg te helpen. Wanneer u gaat verbouwen is het vaak een combinatie van bovenstaande voorbeelden. Sommige werkzaamheden zult gemakkelijk zelf kunnen uitvoeren, waar u voor andere klussen wellicht hulp nodig heeft. Wij kunnen als erkend bedrijf helpen met de lastige klussen tijdens het verbouwen van uw woning.

Aannemer inhuren

Het opknappen van een woning is niet zomaar een klusje hiervoor is ervaring nodig en expertise. Als u van plan bent toch een aannemer in te gaan huren dan is het verstandig om van te voren even een onderzoekje te plegen of de aannemer goed aangeschreven staat en erkend is.
Als u een goede aannemer in de hand neemt kunt u de ideeën voor de verbouwing bespreken en zal hij u helpen deze uit te voeren. Een goede aannemer geeft u tips en zorgt ervoor de de gehele renovatie van uw woning in uw budget zal passen.

De juiste aannemer kiezen, een aannemer met een keurmerk.

BouwGarant

Er zijn diverse keurmerken die een aannemer kan hebben. Met de bouw of verbouwing van een woning zijn vaak grote bedragen gemoeid. Met het keurmerk van BouwGarant bieden wij onze klanten zekerheid.

 

Meer weten over ons keurmerk van BouwGarant? Lees meer over BouwGarant

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland zet zich in voor een vitale bouwsector die bouwt aan een duurzame vernieuwing van de leefomgeving. De belangen behartiging van Bouwend Nederland is gericht op het scheppen van de juiste randvoorwaarden voor bouwbedrijven, zodat zij optimaal kunnen presteren. Meer weten over ons keurmerk van Bouwend Nederland? Lees meer over Bouwend Nederland

Wat zijn de kosten woning verbouwen?

Liever eerst offertes vergelijken?

In de meeste gevallen als mensen een bedrag in hun hoofd hebben om hun woning te gaan verbouwen dan kunt u er van uit gaan dat u het dubbele bedrag mag gaan berekenen.
In het algemeen is het verbouwen veel duurder dan er word gedacht zowel voor de materialen als voor de vakmensen die moeten worden ingehuurd. De meest gestelde vraag is toch wel ” wat kost een woning verbouwen ” of wat zal de verbouwing mij gaan kosten? Het is erg moeilijk vooruit precies de prijzen van een verbouwing in te gaan schatten. Wat u wel kunt doen is een globale prijs indicatie ontvangen van ons aannemersbedrijf door middel van een gratis offerte.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bel mij terug verzoek